Beeldend Kunstenares Olga Kvassova

1     2     3     4     5     6     7     8     9    10    11    12    13    14    15    16    17         Click to return back

Home
 
Info  
 
Nieuws
 
Contact
 
Archief
 
Poëzie
 
      

Kunstenaar Olga Kvassova

Kunstenares Olga Kvassova is voornamelijk actief in de technieken met acryl en olieverf. Haar favoriete thema’s zijn landschappen, bloemen, portretten en decoratieve composities. De kunstenares maakt haar composities voornamelijk met elementen van het surrealisme en het simbolisme, en haar landschappen en bloemen zijn voornamelijk in impressionistische stijl gemaakt. Het impressionisme trekt kunstenaar aan, omdat ze gelooft dat dat de mogelijkheid biedt levendige, niet fotografische beelden te creeeren.
Foto van Olga Kvassova

De kunstenares is van mening dat het belangrijk is om de moderne kunststromingen niet blind te volgen, maar vooral trouw te blijven aan haar persoonlijke en artistieke voorkeuren.

Hoewel Olga Kvassova oorspronkelijk uit Rusland komt, woont en werkt ze sinds vele jaren in Nederland. De hoofd-discipline van de kunstenaar is traditionele schilderstechieken, daarnaast werkt zij ook op het gebied van computer-graphics. Het helpt haar haar werkstukken in een andere dimensie te zien. De naam van kunstenares wordt soms verschillend vertaald: zowel Olga Kvassova als Olga Kvasova (verschillende transcripties). Olga Kvassova is voornamelijk actief in de technieken met acryl en olieverf. In haar werkstukken worden de lichte en kleurrijke kanten, maar ook de meer donkere zijden van het leven weerspiegeld. De kunstenares is van mening dat het belangrijk is om de moderne kunststromingen niet blind te volgen, maar vooral trouw te blijven aan haar persoonlijke en artistieke voorkeuren.

Olga Kvassova heeft de kunstopleiding aan Moskouse Universiteit van Kunsten en Industrieel Ontwerp (vernoemd naar Stroganov) afgerond. Ze is lid van de professionele Beroepsvereniging van kunstenaars van Moskou (MOSH).

Als haar huis beschouwt de kunstenares de hele wereld. Ze houdt van het gezegde “Waar ik mijn hoed neerleg, daar is mijn thuis”, die ook, volgens haar, haar eigen persoonlijke karakter en levensattitude omschrijft. Daarom creëert ze, met veel gevoel, werken tijdens haar reizen.


      
             
             Copyright © Olga Kvassova